20141118

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΣΟΚ: “Έρχεται και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ σεισμός”!!!

Στο ρυθμό των Ρίχτερ «χόρευαν» όλο το βράδυ… οι περιοχές γύρω από τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, μετά τη διπλή σεισμική δόνηση που είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ (ο κάθε ένας σεισμός) – Δεν αποκλείει ένα νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του....
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τη 01:05, όταν και έγινε ο πρώτος σεισμός 27χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας, μέχρι της 07:00 το πρωί της Τρίτης (18/11), έχουν σημειωθεί πάνω από 70 μετασεισμικές δονήσεις.
Από αυτούς, οι πέντε δονήσεις ήταν άνω των 3,5 Ρίχτερ, με μεγαλύτερη τα 3,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:13 τα ξημερώματα. Αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ το EMSC αναφέρει ότι το μέγεθός του συγκεκριμένου σεισμού ήταν 4,1 Ρίχτερ.
Το μέγεθος των δύο σεισμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη,ς ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκαν ο ένας από τον άλλο με χρονική απόκλιση μόλις τεσσάρων λεπτών. Στη 01:05 ο πρώτος και στη 01:09 τα ξημερώματα της Τρίτης ο δεύτερος.
δεύτερος.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης δεν αποκλείει ένα νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, όπως δήλωσε σήμερα (18/11/2014) το πρωί. «Ο κόσμος πρέπει να προσέχει γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλη είναι μεγάλης σεισμικότητας», σημείωσε.
Πάντως ο κ.Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ’ αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.
Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος.
Πάντως ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες σε 700 με 800 χρόνια μπορεί να δώσει έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό.
Από τις δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Παραταύτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει βοήθεια όπου κρινόταν αναγκαίο.
Δείτε στη gallery την ολονύχτια σεισμική ακολουθία, όπως την κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Αταλάντη.
http://www.makeleio.gr/
http://alertgr.blogspot.gr